450 miliona!Ua maeʻa le falegaosimea fou ma sauni e amata!

450 miliona!Ua sauni le falegaosimea fou e amata

 

I le taeao o Tesema 20, na faia ai e le Kamupani a Vietnam Nam Ho se sauniga faʻaulufalega i le Nam Ho Industrial Cluster, Dong Ho Commune, Deling District.

 

Vietnam Nanhe kamupani o le Nike falegaosimea autu Taiwan Fengtai Group.Ose kamupani fa'ale-malo fa'apitoa i le gaosiga o mea tau ta'aloga.

1703557272715023972

I Viatename, na amata faʻafaigaluegaina e le Vaega i le 1996 ma talu mai lena taimi na faʻatūina falegaosimea i Trang Bom, Xuan Loc-Dong Nai, ma faʻatūina se isi fale gaosimea i Duc Linh-Binh Thuan.

 

Faatasi ai ma se tupe faʻaalu atoa e $ 62 miliona (e tusa ma le 450 miliona yuan), o le fale Nam Ho i Vietnam e faʻamoemoe e tosina mai ai le 6,800 tagata faigaluega.

 

I se taimi lata mai, o loʻo fuafua le fale gaosi oloa e faʻafaigaluegaina le 2,000 tagata faigaluega e faʻafetaui le manaʻoga o le gaosiga o le tusa ma le 3 miliona oloa i le tausaga.

 

O le Sui Taitaifono o le Komiti a Tagata Itumalo Nguyen Hong Hai, na saunoa i le sauniga o le faapaiaga o le laau, na matauina:

 

I le 2023, o le ai ai le tele o fesuiaiga i le maketi o oloa auina atu i fafo ma o le numera o poloaiga auina atu i fafo o le a faaitiitia.Ae ui i lea, o le Nam Ha Vietnam plant ua maeʻa ma faʻatinoina e pei ona faʻatulagaina e tusa ai ma le tautinoga a le aufaipisinisi.O le taumafaiga lea a le komiti faafoe ma tagata faigaluega a Nam Ha Vietnam, lagolagoina e vaega uma o le malo ma le aufaipisinisi i Nam Ha Industrial Cluster.

 

Pa!O lo'o lata mai le fa'ate'aina, ma e tusa ma le $3.5 piliona i le fa'ate'aina ua fuafuaina

 

I le aso 21 o Tesema, taimi faʻapitonuʻu, na faʻasalalau ai e le Nike tele o le a toe faʻatulagaina e faʻaitiitia ai le filifilia o oloa, faʻatautaia le pulega, faʻaogaina atili tekonolosi, ma faʻaleleia le filifili sapalai.

 

Na faalauiloa foi e Nike ni faiga fou e "faafaigofieina" ai le faalapotopotoga, ma faamoemoe e faaitiitia tau i le aofaiga atoa o le $2 piliona (14.3 piliona yuan) i luga o le tolu tausaga e tali atu ai i le faateleina o tauvaga mai tauva e pei o Hoka ma Swiss kamupani On.

 

O nisi tagata faigaluega e ono leiloa a latou galuega.

 

E leʻi taʻua e Nike pe o ana taumafaiga e faʻaitiitia le tau e aofia ai le faʻamutaina o galuega, ae na ia taʻua e faʻamoemoe e maua ai le totogi o le vavaeeseina e tusa ma le $ 500 miliona, e sili atu nai lo le faaluaina o le mea na ia valoia aʻo leʻi oʻo i le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

 

I le aso lava lea, ina ua maeʻa ona tuʻuina atu le lipoti tau tupe, na pa'ū le Nike i le 11.53% ina ua maeʻa le maketi.Foot Locker, o se faʻatau oloa e faʻalagolago i oloa Nike, na paʻu pe tusa ma le 7 pasene i le maeʻa ai o itula.

 

Na taʻua e Matthew Friend, le CFO o le Nike, i luga o le telefoni o le taʻitaʻiga lata mai na atagia mai ai se siʻosiʻomaga luʻitau, aemaise lava i Saina Tele ma le itulagi o Europa ma Aferika Sasaʻe Tutotonu (EMEA): "O loʻo i ai faʻailoga o le faʻateleina o le faʻaeteete amioga faʻatau i le lalolagi atoa."

 

“I le va'ava'ai atu i le va'aiga vaivai o tupe maua mo le afa lona lua o le tausaga, matou te taula'i pea i le fa'atinoina o tupe fa'asili ma le pulea lelei o tau," o le tala lea a Friend, le CFO a Nike.

 

Na taʻua e David Swartz, tagata suʻesuʻe sinia equity i Morningstar, o Nike o le a faʻaitiitia le aofaʻi o oloa o loʻo ia te ia, atonu ona e talitonu o le tele o ana oloa e le o ni oloa maualuga e mafai ona maua ai tupe maua tele.

 

E tusa ai ma le tala a le Oregonian, o le vaaiga e le mautonu ina ua faateʻa filemu e Nike tagata faigaluega i vaiaso talu ai.O le faʻamalologa na aʻafia ai le tele o matagaluega, e aofia ai le faʻailogaina, inisinia, suʻega, faʻafouga, tagata faigaluega, ma isi.

 

I le taimi nei, o loʻo faʻafaigaluegaina e le taʻaloga taʻaloga 83,700 tagata i le lalolagi atoa, e tusa ai ma lana lipoti faʻaletausaga lata mai, ma sili atu i le 8,000 o na tagata faigaluega o loʻo i luga o lona lotoa 400-eka Beaverton i sisifo o Portland.


Taimi meli: Tes-27-2023