Pa!Ua fa'amavae le kamupani kemikisi e to'atolu mai le pisinisi PTA!Fa'asili fa'asili e faigata ona sui, fa'aauau pea ona fa'aumatia i lenei tausaga!

E le manogi le PTA?O le tele o sauai faasolosolo "i fafo o le li'o", o le a le mea na tupu?

 

Pa!Ineos, Rakuten, Mitsubishi ua alu ese mai pisinisi PTA!

 

Mitsubishi Chemical: I le aso 22 o Tesema, na faalauiloa ai e le Mitsubishi Chemical le tele o tala fou, e aofia ai le faalauiloaina o le siitia o le 80% o sea o lana lala Initonesia ma le tofiaina o tagata faigaluega sinia e pei o se Pule Sili fou.

 

I le fonotaga fa'apitoa na faia i le aso 22, na tonu ai i le Mitsubishi Chemical Group e fa'aliliu atu le 80% o ana sea i totonu o le kamupani a le Mitsubishi Chemical i Indonesia (PTMitsubishi Chemical lndonesia) i le PT Lintas Citra Pratama.O lo'o fa'atino e le vaega mulimuli se pisinisi mama terephthalic acid (PTA).

O le MCCI o loʻo gaosia ma faʻatau atu Ptas i Initonesia talu mai lona amataga i le 1991. E ui o le PTA maketi ma pisinisi i Initonesia o loʻo mautu ma malosi, o loʻo faʻaauau pea ona mafaufau le Vaega i le taʻitaʻiga o le pisinisi aʻo faʻalauteleina lana pulega faʻapipiʻi ma le taulaʻi i le tuputupu aʻe o maketi, fa'atauvaga ma le fa'aauauina e tusa ai ma lana faiga fa'apisinisi "Fausia le Lumanai".
O se lala o le PT Lintas CitraPratama o loʻo fuafua e faʻatau pisinisi paraxylene, le mea autu autu a le PTA, i Asia i Sautesasae.
I le taimi muamua, o mea fou vailaʻau na lipotia mai o tagata tetele faavaomalo e aofia ai Ineos ma Lotte Chemical ua tapunia / faʻamavae mai poloketi PTA.

 

Lotte Chemical fa'asalalau: fa'amuta atoa pisinisi PTA

 

Ua fa'ailoa mai e le Lotte Chemical o lo'o fuafua e fa'atau atu lona 75.01% o sea i le Lotte Chemical Pakistan Limited (LCPL) ma fa'ate'a atoa mai le pisinisi refined terephthalic acid (PTA).O le fa'amatu'u ese'ese o se vaega o le ta'iala a le Lotte Chemical e fa'amalosia ai lana pisinisi fa'apitoa fa'apitoa fa'apitoa.

 

O loʻo i Port Qasim, Karachi, LCPL e maua ai le 500,000 tone o le PTA i le tausaga.Na fa'atau atu e le kamupani le pisinisi i Lucky Core Industries(LCI), o se kamupani fa'ama'i Pakisitana, mo le 19.2 piliona won (e tusa ma le 1.06 piliona yuan) (Lotte Chemical fa'atau le LCPL mo le 14.7 piliona won i le 2009).LCI e masani lava ona gaosia le PTA polyester, gaosia 122,000 tone o polyester polymer ma 135,000 tone o polyester fiber i le tausaga i Lahore, ae 225,000 tone o soda ash i le tausaga i Heura.

 

Fai mai Lotte Chemical, o tupe maua mai le faatauina atu o le pisinisi PTA o le a faaaoga e atinae ai le maketi o loo i ai nei mo oloa e maualuga lona tau e pei o le polyethylene, polypropylene ma le polyethylene terephthalate, ma faalautele ai le pisinisi o vailaau faapitoa ma ulu atu i pisinisi o mea tau le siosiomaga.

 

I le masina o Iulai 2020, na taofia ai e Lotte Chemical le gaosiga o le PTA i lona 600,000-toni / tausaga fale i Ulsan, Korea i Saute, ma faʻaliliuina i se nofoaga mo le gaosiga o le isophanic acid (PIA), lea o loʻo i ai nei le malosi o le PIA o le 520,000 tone / tausaga.

 

Ineos: Faʻailoa le tapunia o se PTA iunite

 

I le aso 29 o Novema, na faasilasila ai e Ineos o loʻo faʻamoemoe e tapunia le laʻititi ma le matua o le lua PTA (faʻamamaina terephthalic acid) iunite i lona PX ma PTA tuʻufaʻatasia fale gaosi oloa i lona fale i Herr, Antwerp, Peleseuma.

 

O le iunite ua leai se gaosiga talu mai le 2022 ma o se toe iloiloga o ana faʻamoemoega umi ua faʻagasolo mo sina taimi.

 

Na taʻua e Ineos i lana faʻasalalauga faʻasalalau lautele o mafuaʻaga autu mo le tapunia o le fale gaosi: o le faʻateleina o le malosi, mea mataʻutia ma tau o tagata faigaluega e faʻaitiitia ai le faʻatauvaʻa a Europa ma le auina atu i fafo o le PTA fou ma le gafatia faʻavae i Asia;Ma o le vaega e manaʻo e taulaʻi atili i mea fou maualuga.

 

Fa'avalea le gaosiga o mea mata, i lalo ole “0″ mana'oga?

 

A va'ai i le maketi PTA i totonu o le atunu'u, e pei o le taimi nei, o le tau o le PTA fa'aletausaga i le 2023 ua fa'aitiitia pe a fa'atusatusa i le 2022.

 

1704154992383022548

 

E ui lava o le faʻalavelave lata mai o le Sami Ulaula faʻatasi ma le tapunia i totonu o le lotoifale na mafua mai i le malulu o le tau, PTA oscillated luga;Ae ui i lea, o le faaiuga o le faaiuga o le ie poloaiga e le lelei, o loʻo faʻasolo i lalo, o pisinisi lalaga e leai se talitonuga i le maketi i le lumanaʻi, i le tulaga o a latou lava faʻaputuga faʻaopoopo ma faʻalavelave tau tupe i luga o le tau maualuga o mea faʻatau oloa e malosi, e mafua ai. i ituaiga polyester le toso a'e faigata, e mafua ai le pa'u tele o tupe mama ituaiga polyester.
E le gata i lea, faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o poloketi tuʻufaʻatasia, o le PTA i le lumanaʻi o loʻo faʻaalia pea le faʻatupulaia o tulaga.I le 2024, o le PTA i totonu o le atunuʻu e tatau ona tuʻuina atu i le gaosiga o le 12.2 miliona tone, ma e mafai ona oʻo atu i le 15% le maualuga o le gafatia o le PTA, mai le vaaiga o le gaosiga gafatia, e ono feagai le PTA ma le mamafa tele.

1704154956134008773

 

I tausaga talu ai nei, o le fale PTA alamanuia ua oo i se vaitaimi o le tele o le gafatia ma reshuffle i le gafatia, o le suiga i le mamanu sapalai e sili atu le aafiaga i luga o le maketi, faatasi ai ma le meafaigaluega fou tuu i le faagaoioiga, o le lumanai pisinisi PTA i le lumanai oversupply tulaga po o sili atu ona ogaoga.

 

Fa'ate'a vave!O lo'o fa'atupula'ia fa'atauvaga le alamanuia
Faatasi ai ma le gaosiga o se faasologa o masini PTA tetele, o le tulaga atoa o le PTA ua matua tele, ma o le tauvaga o pisinisi ua faateleina le malosi.
I le taimi nei, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaitiitia e le PTA le faʻaaogaina o totogifuapauina, faoa faʻatau maketi, faʻaitiitia le gafatia o le gaosiga i tua, o le tele o masini e maualuga le tau o le gaosiga ua faʻaumatia, ma i tausaga talu ai nei, o le gaosiga fou o masini PTA e sili atu i le 2. miliona tone o masini faʻapitoa i falegaosimea tetele, ma o le averesi tau gaosiga o le alamanuia ua faʻaititia tele.I le lumanaʻi, o le a faʻateleina le gaosiga o gaosiga, ma o le tau o le gaosiga o le masini i totonu o le alamanuia e gaosia ai le PTA o le a faʻaitiitia i le gaosiga, ma o le tau o le gaosiga o le a maualalo mo se taimi umi.

 

1704154915579006353

O le mea lea, i le tulaga o le soona sapalai, fa'ateleina le fa'atauva'a fa'atauva'a, ma le fa'aitiitia o tupe mama, e mautinoa lava le faigata o le ola fa'apisinisi, o lea e foliga mai e talafeagai fo'i le filifiliga a Ineos, Rakuten, Mitsubishi, pe o le taula'i atu i le pisinisi autu e fa'amama pisinisi, po'o ia gausia lima e ola ai, poʻo le sauniuni mo isi faʻasologa o tuaoi ma isi fuafuaga.

 

Punavai: Guangzhou Chemical Trade Center, Network


Taimi meli: Ian-02-2024