Na siitia le tau o uta i le 600% i le $10,000?!E lelei le maketi o felauaiga i le lalolagi atoa?

A o vevela le tulaga i le Sami Ulaula, ua tele atu vaa container ua uia le ala o le Sami Ulaula ma Suez Canal e sopoia ai le Cape of Good Hope, ma ua fafaina le tau o uta mo fefaʻatauaʻiga Asia-Europa ma Asia-Mediteranean.

 

O lo'o fa'anatinati le au va'a e tu'u muamua ni oka e fa'aitiitia ai le a'afiaga o taimi umi o femalagaiga mai Asia i Europa.Peitaʻi, ona o le tuai o le toe foʻi mai, o le sapalai o mea faʻapipiʻi gaogao i le itulagi o Asia e matua faigata lava, ma o kamupani vaʻa e faʻatapulaʻa i le maualuga o le "VIP konekarate" poʻo le au faʻatau oloa e naunau e totogi le maualuga o tau o uta.

 

E ui lava i lea, e le o mautinoa lava o container uma e momoli atu i le nofoaga o le a auina atu a o lei oo i le Tausaga Fou a Saina ia Fepuari 10, ona o le a sili atu ona filifilia e le au uta uta e maualuga le tau ma tolopo konekarate e maualalo tau.

 

O tau o Fepuari e sili atu i le $10,000

 

I le 12th taimi faʻapitonuʻu, na lipotia mai e le US Consumer News ma Business Channel e faʻapea, o le umi o le vevesi o loʻo i ai nei i le Sami Ulaula, o le sili atu lea o le aʻafiaga i luga o felauaiga i le lalolagi, o tau o felauaiga o le a maualuga ma maualuga.O le tulaga vevela i le Sami Ulaula o loʻo i ai se aʻafiaga, faʻateleina le tau o felauaiga i le lalolagi atoa.

 

E tusa ai ma fuainumera, ua afaina i le tulaga i le Sami Ulaula, o tau o uta uta i luga o nisi o auala Asia-Europa ua siʻitia i luga ole 600% talu ai nei.I le taimi lava e tasi, ina ia mafai ai ona toe totogi le taofia o le auala o le Sami Ulaula, o le tele o kamupani vaʻa o loʻo faʻaliliuina a latou vaʻa mai isi auala i Asia-Europa ma Asia-Mediteranean auala, lea e faʻateleina ai le tau o felauaiga i isi auala.

 

E tusa ai ma se lipoti i luga o le upega tafaʻilagi a le Loadstar, o le tau o vaʻa vaʻa i le va o Saina ma Europa i Matu i Fepuari na matua faʻasalaina, e sili atu i le $10,000 i le 40-futu container.

 

I le taimi lava e tasi, o le fa'ailoga o le container spot, lea e atagia mai ai le averesi o tau o uta mo taimi pupuu, na fa'aauau pea ona fa'aola.O le vaiaso talu ai, e tusa ai ma le Delury World Container Freight Composite Index WCI, o tau o uta i luga o auala Shanghai-Northern Europe na siitia atili i le 23 pasene i le $4,406 /FEU, i luga 164 pasene talu mai Tesema 21, ae o tau o uta mai Shanghai i le Metitirani. si'i 25 pasene ile $5,213/FEU, i luga 166 pasene.

 

E le gata i lea, o le le lava o mea faʻapipiʻi gaogao ma faʻamago faʻatapulaʻa tapulaʻa i le Canal Panama ua siitia ai foi le tau o uta i luga o le Pasefika, lea ua siitia i luga o le tusa ma le tasi vaetolu talu mai le faaiuga o Tesema i le $2,800 i le 40 futu i le va o Asia ma Sisifo.O le averesi o uta a Asia ma Amerika i Sasae ua siitia i le 36 pasene talu mai Tesema i le tusa ma le $4,200 i le 40 futu.

 

O le tele o kamupani va'a na fa'alauiloa tulaga fou o uta

 

Ae ui i lea, o nei tau o le a foliga taugofie i ni nai vaiaso pe a fai o tau a le laina e fetaui ma faʻamoemoega.O nisi o laina va’a a le Transpacific o le a fa’ailoa mai le tau fou o le FAK, e amata ia Ianuari 15. O le container e 40-futu le tau e $5,000 i le West Coast o le Iunaite Setete, ae o le container e 40-futu le tau e $7,000 i le East Coast ma le Gulf Coast uafu.

 

1705451073486049170

 

A o faʻaauau pea le faʻalavelave i le Sami Ulaula, ua lapataʻia e Maersk o le faʻalavelaveina o felauaiga i le Sami Ulaula e mafai ona tumau mo le tele o masina.I le avea ai ma kamupani sili ona tele i le lalolagi, o le Mediterranean Shipping (MSC) ua faasilasilaina le siitia o tau o uta mo le faaiuga o Ianuari mai le aso 15.Ua valoia e le alamanuia o tau o uta i luga o le Pasefika e mafai ona oʻo i le maualuga talu mai le amataga o le 2022.

 

O lo'o fa'ailoa mai e le Va'a Metitirani (MSC) le tau fou o uta mo le afa lona lua o Ianuari.Mai le 15th, o le a siitia le fua faatatau i le $ 5,000 i le US-West auala, $ 6,900 i le US-East auala, ma le $ 7,300 i le Gulf of Mexico auala.

 

E le gata i lea, ua fa’ailoa mai fo’i e le CMA CGM o Farani, e amata atu i le aso 15, o le a si’itia ai le tau o uta o container 20-futu e lafo atu i uafu i sisifo o le Metitirani i le $3,500, ma o le tau o containers e 40-futu e o’o atu i le $6,000.

 

O lo'o tumau pea le tele o le le mautonu
O lo'o fa'amoemoe le maketi o lo'o fa'aauau pea le fa'alavelaveina o laina sapalai.Kuehne & Nagel au'ili'ili fa'amaumauga o lo'o fa'aalia ai e o'o mai i le aso 12, o le aofa'i o va'a koneteina na fa'afefe ona o le tulaga o le Sami Ulaula ua fa'amautu e 388, fa'atasi ai ma le aofa'i o le gafatia e 5.13 miliona TEU.E fasefulutasi va’a ua mae’a ona taunu’u i lo latou ulua’i uafu e fa’atatau i ai ina ua se’e ese.E tusa ai ma le kamupani suʻesuʻe faʻamaumauga o faʻamaumauga Project44, o fefaʻatauaiga o vaʻa i aso taʻitasi i le Suez Canal ua pa'ū 61 pasene i le averesi o 5.8 vaʻa talu mai le osofaʻiga a Houthi.
Na faailoa mai e le au suʻesuʻe o maketi e faapea, o le osofaʻia e le US ma Peretania i sini a Houthi o le a le malu ai le tulaga o iai nei i le Sami Ulaula, ae o le a matua faateleina ai feeseeseaiga i totonu o le atunuu, ma mafua ai ona aloese kamupani vaʻa mai le auala o le Sami Ulaula mo se taimi umi.O le fetuunaiga o auala na i ai foi se aafiaga i tulaga o le utaina ma le la'ueseina o uta i uafu, faatasi ai ma taimi faatalitali i taulaga tetele o Aferika i Saute o Durban ma Cape Town e oo atu i numera lua.

 

“Ou te le manatu o le a toe foi atu kamupani vaa i le auala o le Sami Ulaula i se taimi lata mai,” o le faaaliga lea a Tamas."E foliga mai ia te aʻu pe a maeʻa ona osofaʻia e le US-UK le osofaʻiga a Houthi, o le vevesi i le Sami Ulaula atonu e le gata ina taofia, ae faʻateleina."

 

I le tali atu i osofaʻiga a le US ma Peretania i le 'au a Houthi i Yemen, o le tele o atunuu i Sasaʻe Tutotonu ua faʻaalia le popole tele.Fai mai le au su’esu’e o maketi, e matua’i tele lava le le mautonu i le tulaga ua i ai nei i le Sami Ulaula.Ae peitaʻi, afai o Saudi Arabia, United Arab Emirates ma isi tagata gaosi suauʻu i Sasaʻe Tutotonu e aofia ai i le lumanaʻi, o le a oʻo atu ai i le tele o fesuiaiga o tau o suauʻu, ma o le a sili atu le mamao o le aʻafiaga.

 

Ua tuuina mai e le Faletupe a le Lalolagi se lapataiga aloaia, e faasino i le faaauau pea o le geopolitical le vevesi ma le ono tulai mai o le malosi o le sapalai o le faaletonu.

 

Punaoa: Fa'aulutalaina Fibre Chemical, Global Textile Network, Network


Taimi meli: Ian-17-2024