E faigata ona savali!Ua pa'u i lalo poloaiga i le 80% ma ua pa'u'u oloa i fafo!E te maua ni manatu faaalia lelei?Ae o latou tulaga le lelei ...

O le PMI gaosiga a Saina na faʻaititia teisi i le 51.9 pasene ia Mati

O le faʻailoga a le pule o le faʻatau (PMI) mo le vaega o gaosiga o le 51.9 pasene ia Mati, i lalo ole 0.7 pasene mai le masina talu ai ma luga aʻe o le tulaga taua, e faʻaalia ai o loʻo faʻalauteleina le vaega o gaosiga.

O le fa'asologa o galuega fa'apisinisi e le o gaosiga ma le fa'asologa o galuega a le PMI na o'o mai i le 58.2 pasene ma le 57.0 pasene, i le faasologa, mai le 1.9 ma le 0.6 pasene i le masina talu ai.O fa'ailoga e tolu o lo'o i totonu o le fa'alautelega mo le tolu masina soso'o, o lo'o fa'ailoa mai ai o lo'o mautu ma si'itia pea le atina'e o le tamaoaiga o Saina.

Na iloa e le tusitala o le pisinisi kemisi na lelei le kuata muamua i lenei tausaga.Fai mai nisi o pisinisi talu ai ona o le tele o tagata faʻatau e tele atu le manaʻoga i le kuata muamua, o le a latou "faʻaaogaina" nisi o suʻesuʻega i le 2022. Ae ui i lea, o le lagona atoa o le tulaga o loʻo i ai nei o le a le faʻaauau, ma le tulaga o maketi i le isi taimi. e le matua fa'amoemoe.

Na ta‘ua foi e nisi o le pisinisi e fai lava si māmā, e lemu, e ui lava o loo iai se faamaumauga manino, ae o le manatu faaalia o lenei tausaga e le o se mea mautinoa nai lo le tausaga talu ai, o le maketi o loo mulimuli mai e le o mautinoa.

O se faʻamatalaga lelei a le pule o kamupani kemisi, fai mai o loʻo tumu le poloaiga o loʻo i ai nei, o faʻatauga e sili atu nai lo le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, ae o loʻo faʻaeteete i tagata fou.O tulaga fa'avaomalo ma totonu o le atunu'u o lo'o fa'aletonu, ma ua matua pa'u'u i fafo i fafo.Afai e fa’aauau pea le tulaga ua i ai nei, ou te fefe ne’i toe faigata le faaiuga o le tausaga.

O pisinisi o loʻo tauivi ma taimi faigata

7,500 falegaosimea na tapunia ma taape

I le kuata muamua o le 2023, o le fua faatatau o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o Vietnam na paʻu i se "faʻalavelave faʻafuaseʻi", faʻatasi ai ma le manuia ma le toilalo i oloa auina atu i fafo.

Talu ai nei, o le Vietnam Economic Review na lipotia mai o le le lava o poloaiga i le faaiuga o le 2022 o loʻo faʻaauau pea, ma taʻitaʻia ai le tele o atinaʻe i saute e faʻaititia le fua o le gaosiga, faʻateʻaina tagata faigaluega ma faʻapuupuuina itula faigaluega ...

I le taimi nei, ua silia ma le 7,500 pisinisi ua lesitala e taofia galuega i totonu o se taimi faatapulaaina, ia faataape, po o le faamaeaina o taualumaga o le faataapeina.E le gata i lea, o poloaiga i pisinisi autu e auina atu i fafo e pei o meafale, ie, seevae ma iʻa o le sami na tele lava ina paʻu, ma tuʻuina atu ai le mamafa tele i le faʻatupulaia o oloa auina atu i fafo o le 6 pasene i le 2023.

O faʻamaumauga lata mai mai Vietnam's General Bureau of Statistics (GSO) faʻamaonia lenei mea, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le tamaoaiga i le 3.32 pasene i le kuata muamua o lenei tausaga, faʻatusatusa i le 5.92 pasene i le kuata lona fa o le 2022. O le 3.32% o le numera lona lua a Vietnam. -maualalo muamua-kuata fuainumera i le 12 tausaga ma toeititi lava maualalo e pei o le tolu tausaga talu ai na amata ai le faʻamaʻi.

E tusa ai ma fa'amaumauga, na pa'u ifo i le 70 i le 80 pasene le fa'atonuga o ie ma seevae a Vietnam i le kuata muamua.O uta o oloa faaeletoroni na pa'ū i le 10.9 pasene i lea tausaga ma lea tausaga.

ata

I le masina o Mati, na tuʻuina atu ai e le falegaosi seevae sili ona tele i Vietnam, Po Yuen, se pepa i pulega e uiga i le faʻatinoina o se maliliega ma le toeitiiti 2,400 tagata faigaluega e faʻamutaina a latou konekarate faigaluega ona o le faigata i le mauaina o poloaiga.O se kamupani tele, sa le mafai muamua ona faafaigaluegaina ni tagata faigaluega, o loʻo faʻateʻa nei le tele o tagata faigaluega, paʻu vaaia, seevae, kamupani ie o loʻo matua tauivi.

O oloa auina atu i fafo a Vietnam na paʻu i le 14.8 pasene ia Mati

O le fa'atupulaia o le GDP na fa'ateteleina i le kuata muamua

I le 2022, na faʻatupulaia le tamaoaiga o Vietnam i le 8.02% i lea tausaga ma lea tausaga, o se faʻatinoga na sili atu nai lo faʻamoemoega.Ae i le 2023, "Made in Vietnam" ua paʻu le taofi.O lo'o fa'atupula'ia fo'i le si'itia o le tamaoaiga ona o le fa'aitiitia o oloa auina atu i fafo, lea e fa'alagolago iai le tamaoaiga.

O le faʻagesegese o le faʻatupulaia o le GDP na mafua ona o le faʻaitiitia o le manaʻoga o tagata faʻatau, faʻatasi ai ma faʻatauga i fafo na faʻaitiitia 14.8 pasene ia Mati mai le tausaga na muamua atu ma faʻatau atu i fafo na paʻu i le 11.9 pasene i le kuata, o le tala lea a GSO.

ata

E matua mamao lava lenei mea mai le tausaga talu ai.Mo le 2022 atoa, o oloa auina atu i fafo a Vietnam e $384.75 piliona.Faatasi ai ma i latou, o le auina atu i fafo o oloa e 371.85 piliona tala Amerika, i luga ole 10.6% nai lo le tausaga talu ai;O oloa auina atu i fafo na ausia le $12.9 piliona, i luga ole 145.2 pasene i lea tausaga ma lea tausaga.

O le tamaoaiga o le lalolagi o loʻo i ai i se tulaga faigata ma le le mautonu, o loʻo fautua mai ai faʻafitauli mai le maualuga o le tamaoaiga o le lalolagi ma le vaivai o manaʻoga, o le tala lea a GSO.O Vietnam o se tasi o le lalolagi sili ona tele faʻatau atu lavalava, seevae ma meaafale, ae i le kuata muamua o le 2023, o loʻo feagai ma "atinaʻe le mautu ma faigata i le tamaoaiga o le lalolagi."

ata

A'o fa'amalosia e nisi o atunu'u faiga fa'avae tau tupe, o lo'o fa'agasolo malie le tamaoaiga o le lalolagi, fa'aitiitia ai mana'oga o tagata fa'atau i paaga fa'atauga tetele.O lea ua i ai se aafiaga i Vietnam faaulufale mai ma auina atu i fafo.

I se lipoti muamua, na taʻua ai e le Faletupe a le Lalolagi o oloa - ma tamaoaiga e faalagolago i fafo e pei o Vietnam e sili ona afaina i le faʻagesegese o le manaʻoga, e aofia ai ma faʻatau atu.

Wto fa'afou fa'amatalaga:

Fefa'ataua'iga i le lalolagi ua fa'agesegese ile 1.7% ile 2023

E le na'o Vietnam.O Korea i Saute, o le canary i le tamaoaiga o le lalolagi, o loʻo faʻaauau pea ona mafatia i le vaivai o oloa auina atu i fafo, faʻaopoopo atu i popolega e uiga i lona tamaoaiga ma le faʻagesegese o le lalolagi.

O oloa auina atu i fafo a Korea i Saute na paʻu mo le ono masina saʻo ia Mati ona o le vaivai o le manaoga o le lalolagi mo semiconductor i le lotolotoi o le faʻagesegese o le tamaoaiga, faʻamatalaga faʻasalalau e le Matagaluega o Alamanuia na faʻaalia, ma faʻaopoopo mai ai o le atunuʻu na mafatia i le paʻu o fefaʻatauaiga mo le 13 masina sosoo.

O oloa auina atu i fafo a Korea i Saute na paʻu i le 13.6 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le $ 55.12bn ia Mati, o faʻamatalaga na faʻaalia.O oloa auina atu i fafo o semiconductor, o se oloa tele auina atu i fafo, na paʻu i le 34.5 pasene ia Mati.

I le aso 5 o Aperila, na faalauiloa ai e le Faalapotopotoga o Fefaatauaiga a le Lalolagi (WTO) lana lipoti lata mai "Global Trade Prospects and Statistics", ma valoia ai o le tuputupu aʻe o le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga o oloa i le lalolagi o le a faʻagesegese i le 1.7 pasene i lenei tausaga, ma lapataia e uiga i lamatiaga mai le le mautonu e pei o Rusia. -Iukureini feteʻenaʻiga, geopolitical feteʻenaʻiga, luʻitau le saogalemu o meaʻai, tau o le tamaoaiga ma faiga faʻavae tupe tightening.

ata

O loʻo faʻamoemoe le WTO o fefaʻatauaʻiga o oloa i le lalolagi e tupu i le 1.7 pasene i le 2023. E laʻititi lena nai lo le 2.7 pasene le faʻatupulaia i le 2022 ma le 2.6 pasene averesi i le 12 tausaga talu ai.

Ae ui i lea, o le fuainumera na maualuga atu nai lo le 1.0 pasene faʻataʻitaʻiga na faia ia Oketopa.O se mea taua iinei o le faʻamaloloina e Saina o faʻatonuga i le faʻamaʻi, lea e faʻamoemoe le WTO o le a faʻaalia ai manaoga o tagata faatau ma faʻateleina ai fefaʻatauaiga faavaomalo.

I se faapuupuuga, i lana lipoti lata mai, o vaʻaiga a le WTO mo fefaʻatauaiga ma le GDP o loʻo i lalo ifo o le averesi o le 12 tausaga talu ai (2.6 pasene ma le 2.7 pasene).


Taimi meli: Apr-12-2023