E sili atu nai lo le 30 seti o polyester meafaigaluega fou tuʻuina i le gaosiga o le mamafa: i le afa muamua o le tausaga, o le "loʻa totonu" ua faʻateteleina, ma le fagu paʻu, DTY pe latalata i le laina tupe mama ma gau.

"Faatasi ai ma le gaosiga o le sili atu ma le 30 iunite fou i le maketi polyester i le 2023, o le tauvaga mo ituaiga polyester o loʻo faʻamoemoe e faʻateleina i le afa muamua o le 2024, ma o le a maualalo totogifuapauina."Mo pa'u fagu polyester, DTY ma isi ituaiga o lo'o fa'atupu atili i le 2023, atonu e latalata i le laina o tupe mama ma gau.O Jiangsu ose pisinisi polyester lapo'a lapo'a o lo'o fa'atatau i le tagata o lo'o pulea.

 

 
I le 2023, o le "malosi autu" o le polyester alamanuia gafatia faʻalauteleina o loʻo avea pea ma ulu ulu.Ia Fepuari, Jiangsu Shuyang Tongkun Hengyang Fila kemisi 300,000 tone o loʻo i totonu o le Itumalo o Jiangsu, Tongkun Hengsuper alava vailaʻau 600,000 tone o loʻo i Zhejiang Zhouquan, Jiangsu Xinyi New Fengming Jiangsu Xintuo New Material 360,000 tons polyester filament meafaigaluega.Ia Mati, Shaoxing Keqiao Hengming filament filament 200,000 tone o loʻo i Shaoxing, Zhejiang, ma Jiangsu Jiatong Energy 300,000 tone polyester filament masini o loʻo i Nantong, Jiangsu na faʻaaogaina ...
1705279463871044874

Tongkun Group Co., LTD.(o loʻo taʻua mulimuli ane o "Tongkun Shares") o loʻo i ai le gaosiga gafatia o le 11.2 miliona tone o le polymerization ma le 11.7 miliona tone o le filament polyester, ma o le gaosiga gafatia ma le gaosiga o le filament polyester o loʻo faʻamuamua i le alamanuia.I le afa muamua o le 2023, o le gaosiga fou o le polyester ma le polyester filament a Tongkun e 2.1 miliona tone.
Ole gafatia ole gaosiga ole filament polyester ole Xinfengming Group e 7.4 miliona tone ma ole gafatia ole gaosiga ole alava polyester ole 1.2 miliona tone.Faatasi ai ma i latou, Jiangsu Xintuo New Materials, o se lala o New Fengming, faaopoopo 600,000 tone o polyester staple fiber mai Aokuso 2022 i le afa muamua o le 2023.
Hengyi Petrochemical polyester filament gafatia gaosiga o le 6.445 miliona tone, staple fiber gaosiga gafatia o le 1.18 miliona tone, polyester gaosiga gafatia gafatia o 740,000 tone.Ia Me 2023, o lona lala o Suqian Yida New Materials Co., Ltd. na tuʻuina atu i le gaosiga 300,000 tone o polyester staple fiber.
Jiangsu Dongfang Shenghong Co., LTD.(o loʻo taʻua mulimuli ane o le "Dongfang Shenghong") o loʻo i ai le gaosiga gafatia o le 3.3 miliona tone / tausaga o alava eseese, aemaise lava DTY (siliki faʻasalalau faʻasalalau) oloa, ma e aofia ai foʻi le sili atu i le 300,000 tone o alava toe faʻaaogaina.
Faʻamaumauga faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i le 2023, o le gaosiga o le polyester a Saina na faʻateleina le gaosiga e tusa ma le 10 miliona tone, faʻateleina i le tusa ma le 80.15 miliona tone, o se faʻaopoopoga o le 186.3% pe a faʻatusatusa i le 2010, ma le faʻatupulaia o le fua faatatau o le 8.4%.Faatasi ai ma i latou, o le alamanuia filament polyester faaopoopo 4.42 miliona tone o le gafatia.

 

 

 

Ole tele ole oloa ole polyester ole fa'ateleina o tupe mama fa'aitiitiga o le fa'amalosiga o tupe mama e masani ona iloga
"I le 23 tausaga, i lalo o le talaaga o le maualuga o le gaosiga ma le maualuga o le fausiaina, o le averesi o le tau o le fiber polyester na pa'ū, o le voluma maualuga ma konekarate, ma o le mamafa i luga o tupe mama sa masani ona iloga."Sheng Hong Group Co., Ltd. enisinia sili Mei Feng fai mai.
“O le fua faatatau o le tuputupu aʻe o manaoga maketi polyester e matua itiiti lava nai lo le tuputupu ae o le sapalai, ma o le faafitauli o le le fetaui i le va o le sapalai ma le manaʻoga o le filament polyester o loʻo faʻaalia.I le gasologa o le tausaga, o le aofaʻi o tinoitupe o le filament polyester o loʻo faʻamoemoe e toe faʻaleleia, ae e faʻamoemoe e faigata ona toe faʻafoʻi le tulaga leiloa.Na fa'ailoa mai e le au su'esu'e fa'amatalaga a Longzhong, Zhu Yaqiong, e ui lava ina fa'aopoopoina e le falefaigaluega filament polyester le silia ma le 4 miliona tone o le gaosiga fou i lenei tausaga, ae o le fa'atuputeleina o le uta o masini fou e fai si tuai.
Na ia faʻailoa mai i le afa muamua o le 23 tausaga, o le gaosiga moni o le 26.267 miliona tone, i lalo ole 1.8% i lea tausaga ma lea tausaga.Mai le kuata lona lua i le amataga o le kuata lona tolu, o le tuʻuina atu o le filament polyester sa mautu, lea o Iulai ia Aokuso o le maualuga lea o le tausaga.Ia Novema, o le faʻafuaseʻi o le toilalo o nisi masini na mafua ai le tapunia o le masini, ma o nisi fale gaosi oloa na faʻaitiitia ai le gaosiga, ma o le aofaʻi atoa o le filament polyester na faʻaititia teisi.I le fa'ai'uga o le tausaga, fa'atasi ai ma fa'atauga i lalo ifo o le taumalulu, na fa'aitiitia le mana'oga mo filament polyester, ma fa'aalia ai le sapalai o le fa'asolo i lalo."O le feteʻenaʻi i le va o le sapalai ma le manaʻoga ua mafua ai le faʻaauauina o le faʻaogaina o le tinoitupe polyester filament, ma i le taimi nei, o le tinoitupe o nisi faʻataʻitaʻiga o oloa ua oʻo lava ina gau."
Ona o le itiiti ifo nai lo le manaʻoga faʻamoemoeina, 23 tausaga, o loʻo faʻaalia pea le mamafa o tupe mama a le alamanuia fibre vailaʻau, ae ua faʻaleleia le tulaga o tupe mama talu mai le kuata lona tolu.
O faʻamaumauga mai le National Bureau of Statistics o loʻo faʻaalia mai ia Ianuari e oʻo ia Setema, o le faʻaogaina o tupe maua a le gaosiga o fibre vailaʻau na faʻateleina i le 2.81% i lea tausaga ma lea tausaga, ma talu mai Aukuso, o le aofaʻi o le tuputupu aʻe faʻatupulaia ua liua lelei;O le aofaʻi o tupe mama na faʻaititia i le 10.86% i lea tausaga ma lea tausaga, lea e 44.72 pasene e vaapiapi nai lo Ianuari-Iuni.O tupe maua e 1.67%, i luga ole 0.51 pasene mai Ianuari-Iuni.
I totonu o le polyester alamanuia, o le suiga o tupe mama e mafai ona atagia i le faʻatinoga o kamupani taʻutaʻua lisi.
Na ausia e Hengli Petrochemical Co., Ltd. tupe maua fa'agaioiga o le 173.12 piliona yuan i le kuata muamua e tolu, o se si'itaga o le 1.62% i lea tausaga ma lea tausaga;O tupe mama e maua mai i tagata e umia sea o kamupani na lisiina e 5.701 piliona yuan, i lalo ole 6.34% i lea tausaga ma lea tausaga.I le afa muamua o le tausaga, o ana tupe maua na pa'ū i le 8.16% i lea tausaga ma lea tausaga, ma o tupe mama fa'atatau na pa'ū i le 62.01% i lea tausaga ma lea tausaga.
Hengyi Petrochemical Co., Ltd. ausia tupe maua o le 101.529 piliona yuan i le tolu kuata muamua, i lalo 17.67% tausaga-i-tausaga;O tupe mama fa'atatau e 206 miliona yuan, i lalo 84.34% i lea tausaga ma lea tausaga.Faatasi ai ma i latou, o tupe maua i le kuata lona tolu o le 37.213 piliona yuan, i lalo 14.48% i lea tausaga ma lea tausaga;O tupe mama fa'atatau e 130 miliona yuan, o se si'itaga e 126.25%.I le afa muamua o le tausaga, o ana tupe maua fa'agaioiga na pa'ū i le 19.41 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, ma o tupe mama fa'atatau na pa'ū i le 95.8 pasene i lea tausaga ma lea tausaga.
Tongkun Group Co., Ltd. ausia tupe maua o le 61.742 piliona yuan i le tolu kuata muamua, o se siitaga o le 30.84%;O tupe mama na maua e 904 miliona yuan, i lalo ole 53.23% i lea tausaga ma lea tausaga.I le afa muamua o le tausaga, o ana tupe maua na siitia i le 23.6%, ma o tupe mama na mafua ai na pa'ū i le 95.42%.

 

 

 

O le tauvaga o ituaiga polyester o le a faʻateleina i le afa muamua o le tausaga, ma fagu meataalo, DTY poʻo latalata i le laina tupe mama ma gau.
E manino lava, o le tauvaga i le maketi polyester o loʻo faʻateleina ma sili atu ona mataʻutia, ma o le faʻalavelave o le "ola o le sili ona malosi" i le maketi ua faʻateleina.O se fa'atinoga moni o le lua tausaga talu ai, o le tele o atina'e ma le gafatia e le lava le fa'atauva i le maketi polyester ua amata ona fa'amavae.
Faʻamaumauga mai Longzhong Faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai i le 2022, Shaoxing, Keqiao ma isi nofoaga o loʻo i ai le aofaʻi o le 930,000 tone o le gaosiga o filament polyester mai le maketi.I le 2023, o le gafatia umi o le gaosiga o le polyester e 2.84 miliona tone, ma o le gaosiga tuai na faʻaumatia o le aofaʻi o le 2.03 miliona tone.
"I tausaga talu ai nei, o le sapalai o le polyester alamanuia ua faʻateleina, faʻapipiʻiina le tele o mea, ma o le tinoitupe o le filament polyester ua faʻaauau pea ona faʻamalosi.I lenei siosiomaga, pisinisi laiti ma feololo, ituaiga o polyester pisinisi e sili atu nai lo le gaosiga o le naunautaiga e le maualuga.Fai mai Zhu Yaqiong, "I le 2020-2024, o loʻo faʻamoemoeina o le atunuʻu o le polyester industry's exit (pre-exit) capacity o le a atoa le 3.57 miliona tone, lea o le polyester filament industry's exit capacity o le a 2.61 miliona tone, e tusa ma le 73.1%, ma ua taulamua le pisinisi filament polyester i le tatalaina o le shuffle.”
"Faatasi ai ma le gaosiga o le sili atu ma le 30 iunite fou i le maketi polyester i le 2023, o le tauvaga mo ituaiga polyester o loʻo faʻamoemoe e faʻateleina i le afa muamua o le 2024, ma o le a maualalo totogifuapauina."Mo pa'u fagu polyester, DTY ma isi ituaiga o lo'o fa'atupu atili i le 2023, atonu e latalata i le laina o tupe mama ma gau.O Jiangsu ose pisinisi polyester lapo'a lapo'a o lo'o fa'atatau i le tagata o lo'o pulea.

 

Punaoa: China Textile News, Longzhong Information, Network


Taimi meli: Ian-16-2024