O loʻo faʻaauau pea le faʻalavelave o le Sami Ulaula!O loʻo manaʻomia pea le mataala, ma e le mafai ona le amanaiaina lenei tulaga

O le a le Industrial Co., LTD.(lea ua taʻua mulimuli ane o le "O a sea") (Tesema 24) na tuʻuina atu se faʻasalalauga e faapea o le kamupani ma le Luoyang Guohong Investment Holding Group Co., LTD.
A'o fa'ai'u le ta'amilosaga o le fa'amamafa o le faletupe tutotonu o le lalolagi, o lo'o faasolosolo malie lava ona pa'u i tua le tau o tupe i totonu o atunu'u tetele.
Ae ui i lea, o le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le auala o le Sami Ulaula ua toe faʻatupu ai popolega e faapea o mea faʻa-geopolitical ua avea ma faʻauluuluga taua o tau o tau talu mai le tausaga talu ai, ma o le siʻitia o tau o vaʻa ma faʻatauga faʻatau oloa e ono toe avea ma se taʻamilosaga fou o le faʻatupulaia o tau.I le 2024, o le a amataina e le lalolagi se tausaga taua o le palota, pe o le a toe faʻafefeteina le tau, lea e faʻamoemoe e manino?

 

1703638285857070864

O tau o uta e matua'i tali atu i le poloka o le Sami Ulaula
O osofaiga a le au Houthi a Yemen i luga o vaa o loʻo ui atu i le alalaupapa o le Sami Ulaula-Suez Canal ua faʻateleina talu mai le amataga o lenei masina.O le auala, e tusa ma le 12 pasene o fefaʻatauaʻiga i le lalolagi, e masani ona lafo mai oloa mai Asia i Europa ma sasaʻe US uafu.
O kamupani va'a o lo'o fa'amalosia e liliu.O le mamafa o tone o vaʻa container na taunuu i le Fagaloa o Aden na paʻu i le 82 pasene i le vaiaso talu ai pe a faʻatusatusa i le afa muamua o lenei masina, e tusa ai ma fuainumera mai le Clarkson Research Services.I le taimi muamua, 8.8 miliona paelo o suauʻu ma lata ane 380 miliona tone o uta na ui atu i le ala i aso uma, lea o loʻo tauaveina le toetoe o le tasi vaetolu o felauaiga o pusa i le lalolagi.
O se auala ui atu i le Cape of Good Hope, lea o le a faʻaopoopoina le 3,000 i le 3,500 maila ma faʻaopoopo 10 i le 14 aso, na tuleia ai tau i nisi o auala Eurasia i o latou tulaga maualuga i le toeitiiti atoa le tolu tausaga i le vaiaso talu ai.Ua fa'ailoa mai e le kamupani va'a tele Maersk se totogi fa'aopoopo e $700 mo le container standard 20-futu i lana laina Europa, lea e aofia ai le $200 terminal surcharge (TDS) ma le $500 peak season surcharge (PSS).O le tele o isi kamupani va'a ua mulimulita'ia.
O le maualuga o tau o uta e mafai ona i ai se aafiaga i le tau o oloa."O tau o uta o le a maualuga atu nai lo le mea na faʻamoemoeina mo tagata faʻatau ma mulimuli ane tagata faʻatau, ma o le a le umi e faʻaliliuina ai i tau maualuga?"o le tala lea a Rico Luman, le tamaoaiga sinia i ING, i se tusi.
O le toʻatele o tagata tomai faʻapitoa e faʻamoemoe o le taimi lava e aʻafia ai le auala o le Sami Ulaula mo le sili atu ma le masina, o le a lagona e le sapalai sapalai le mamafa o le tau, ma mulimuli ane amoina le avega a tagata faʻatau, e foliga mai e sili atu le afaina o Europa nai lo le Iunaite Setete. .Ua lapata'i mai e le fa'atau oloa a Suezia meaafale ma meafale IKEA e fa'apea o le tulaga o Suez Canal o le a mafua ai le tuai ma fa'atapula'a ai le maua o nisi o oloa IKEA.
O loʻo vaʻavaʻai pea le maketi i faʻamatalaga lata mai i le tulaga saogalemu i luga o le auala.I le taimi muamua, na faalauiloa ai e le Iunaite Setete le faavaeina o se soʻotaga faʻatasi e puipuia le saogalemu o vaʻa.Mulimuli ane na tuuina mai e Maersk se faamatalaga e faapea ua sauni e toe faaauau le felauaiga i le Sami Ulaula."O loʻo matou galulue nei i se fuafuaga e faʻafeiloaʻi vaʻa muamua i lenei auala i se taimi vave e mafai ai."I le faia o lea mea, e taua foi le mautinoa o le saogalemu o a tatou tagata faigaluega. ”
O tala fou foi na mafua ai le pa'u tele i le faasino igoa o felauaiga a Europa i le Aso Gafua.E oʻo mai i le taimi faʻasalalau, e leʻi faʻasalalauina e le upega tafaʻilagi aloaia a Maersk se faʻamatalaga aloaia i le toe amataina o auala.
O se tausaga palota sili e aumaia ai le le mautonu
I tua atu o le faʻafitauli o le Sami Ulaula, o le faʻataʻitaʻiga foi lea o se taamilosaga fou o le faʻateleina o tulaga lamatia o geopolitical.
Ua lipotia mai foi e le au Houthis vaa i le eria muamua.Ae ua faateleina osofaiga talu ona amata le feteenaiga.Ua fa’amata’u e le vaega lea e osofa’ia so’o se va’a e talitonu o lo’o aga’i atu pe sau mai Isaraelu.
Na tumau pea feeseeseaiga i le Sami Ulaula i le faaiuga o le vaiaso ina ua maeʻa le faʻavaeina o le soʻotaga.Na lipotia mai e se va'a vaila'au fa'a Nouei na toeitiiti lava misia e se drone osofa'i, ae taia se va'a Initia, e ui e leai se tasi na manu'a.Na fai mai le US Central Command.O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le 14th ma le 15th osofaʻiga i luga o fefaʻatauaiga faapisinisi talu mai Oketopa 17, aʻo fanaina e vaʻa taua a Amerika ni drones se fa.
I le taimi lava e tasi, Iran ma le Iunaite Setete, Isaraelu i le itulagi i luga o le mataupu o le "faamatalaga" tuu atu foi le lalolagi i fafo atu popole e uiga i le tulaga le mautonu muamua i Sasaʻe Tutotonu o le a atili faateleina ai le lamatiaga.
O le mea moni, o le 2024 o loʻo lumanaʻi o le a avea ma "tausaga palota", ma le tele o palota i le salafa o le lalolagi, e aofia ai Iran, Initia, Rusia ma isi taulaiga, ma o le US palota e sili ona popole.O le tu'ufa'atasiga o fete'ena'iga fa'aitulagi ma le tula'i mai o le fa'aleaganu'u i le itu taumatau ua fa'atupu ai fo'i le fa'alavelave fa'a-geopolitical e sili atu ona le mautonu.
I le avea ai o se mea taua e aʻafia ai lenei taamilosaga o le siʻosiʻomaga o tului a le faletupe tutotonu o le lalolagi, o le faʻatupulaia o le malosi e mafua mai i le siʻitia o tau o le suauʻu ma le kesi faanatura i le lalolagi ina ua maeʻa le faʻatupulaia o le tulaga i Iukureini e le mafai ona le amanaiaina, ma le afaina o tulaga lamatia geopolitical i le sapalai. filifili foi ua mafua ai le maualuga o tau gaosiga mo se taimi umi.Ia atonu ua toe fo'i mai ao.Fai mai Danske Bank i se lipoti na auina atu i le uluai tusitala tau tupe e faapea o le 2024 Me e faailogaina se vai i le feteenaiga Rusia-Iukureini, ma e tatau ona gauai atu pe o le a suia le lagolago a le militeri a le Iunaite Setete ma le Palemene Europa mo Ukraine, ma le O le palota a le Iunaite Setete e ono mafua ai foi le le mautonu i le itulagi o Asia ma le Pasefika.
'O le mea na tupu i nai tausaga ua tuana'i ua fa'aalia ai o tau e mafai ona matua a'afia i le le mautonu ma le le iloa,' o Jim O'Neil, o le sa avea muamua ma pule sili o le tamaoaiga i Goldman Sachs ma le taʻitaʻifono o Goldman Asset Management, na fai mai talu ai nei e uiga i le vaʻaiga o le tau o le tausaga a sau.
E faapena foi, o le UBS CEO Sergio Ermotti fai mai na te le talitonu o faletupe tutotonu o loʻo pulea le tau.Na ia tusia i le ogatotonu o lenei masina e faapea "e le tatau i se tasi ona taumafai e vavalo i nai masina o lumanai - e toetoe lava a le mafai."E foliga mai e lelei le tulaga, ae tatau ona tatou vaʻai pe faʻaauau pea.Afai e fa'alatalata atu le tau o le tamaoaiga i totonu o atunu'u tetele uma i le 2 pasene, e ono fa'amalieina faiga fa'avae a le faletupe tutotonu.I lenei siosiomaga, e taua le fetuutuunai.”

 

Punavai: Initaneti


Taimi meli: Tes-28-2023