Ua maualuga le maualuga o le RMB!

Talu ai nei, o faʻamaumauga o fefaʻatauaiga na tuufaatasia e le Sosaiete mo le Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) na faʻaalia ai o le yuan's share of international payments na siitia i le 4.6 pasene ia Novema 2023 mai le 3.6 pasene ia Oketopa, o se faamaumauga maualuga mo le yuan.Ia Novema, o le vaega a le renminbi o tupe totogi a le lalolagi na sili atu nai lo le Japanese yen e avea ma tupe lona fa tele mo tupe totogi faavaomalo.

 

1703465525682089242

O le taimi muamua lea talu mai Ianuari 2022 ua sili atu le yuan i le yen Iapani, ma avea ma tupe lona fa a le lalolagi e sili ona faʻaaogaina pe a uma le US dollar, euro ma le pauna Peretania.

 

I le vaʻavaʻai i se faʻatusatusaga faʻaletausaga, o faʻamaumauga lata mai o loʻo faʻaalia ai o le yuan's share of global payments ua toetoe lava faʻaluaina pe a faʻatusatusa ia Novema 2022, ina ua maua le 2.37 pasene.

 

O le si'itia faifaipea o le yuan's shares o tupe totogi a le lalolagi e fa'atatau i le fa'ata'atiaga o taumafaiga faifaipea a Saina e fa'ava-omalo ai ana tupe.

 

O le vaega a le renminbi o le aofaʻi o nonogatupe i tuaoi na oso i le 28 pasene i le masina talu ai, aʻo le PBOC ua sili atu i le 30 maliega fesuiaʻi tupe faʻatasi ma faletupe tutotonu mai fafo, e aofia ai faletupe tutotonu o Saudi Arabia ma Argentina.

 

Na taʻua e le Palemia o Rusia Mikhail Mishustin i lenei vaiaso e sili atu i le 90 pasene o fefaʻatauaʻiga i le va o Rusia ma Saina o loʻo faʻamautu i renminbi poʻo rubles, na lipotia mai e le ofisa o tala fou a le setete o Rusia TASS.

 

O le renminbi na manumalo i le euro e avea ma tupe sili lona lua a le lalolagi mo fefaʻatauaʻiga tupe ia Setema, aʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o aitalafu faʻavaomalo faʻavaomalo ma faʻatupulaʻia le nonogatupe i fafo.

 

Punavai: Fesootaiga Va'a


Taimi meli: Tes-25-2023