O le faitotoʻa o le Alāvai o Suez “supa”!E silia ma le 100 va'a koneteina, e silia ma le $80 piliona lona tau, na pa'ulia pe fa'asese, ma na lapataia e le au fa'atau oloa le tuai.

Talu mai le ogatotonu o Novema, na faia ai e le au Houthi ni osofaʻiga i “vaa e fesootaʻi ma Isaraelu” i le Sami Ulaula.E le itiiti ifo ma le 13 kamupani va'alele ua fa'ailoa mai o le a taofia le folauga i le Sami Ulaula ma vai lata ane pe fa'ata'amilo i le Cape of Good Hope.E fa'atatau i le aofa'i o uta o uta o lo'o fa'agasolo mai i le ala o le Sami Ulaula ua silia ma le $80 piliona.

 

1703206068664062669

E tusa ai ma faʻamaumauga o suʻesuʻega o se faʻasalalauga tele faʻamaumauga i totonu o le alamanuia, e tusa ma le 19, le aofaʻi o vaʻa koneteina e ui atu i le Bab el-Mandeb Strait i le va o le Sami Ulaula ma le Fagaloa o Aden, le faitotoa o le Suez. Canal, o se tasi o auala sili ona taua i le lalolagi, na paʻu i le zero, e taʻu mai ai o le auala autu i totonu o le Suez Canal ua pe.

 

E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e Kuehne + Nagel, o se kamupani faʻatau oloa, 121 vaʻa koneteina ua uma ona tuʻua le ulufale atu i le Sami Ulaula ma Suez Canal, ae filifili e faʻataʻamilo i le Cape of Good Hope i Aferika, faʻaopoopo pe tusa ma le 6,000 maila maila ma ono faʻalauteleina le taimi o le faigamalaga. e tasi i le lua vaiaso.O lo'o fa'amoemoe le kamupani e fa'aopoopo nisi va'a e fa'atasi atu i le auala e pasia ai i le lumana'i.E tusa ai ma se lipoti talu ai nei a le US Consumer News & Business Channel, o uta o nei vaa ua liliu ese mai le auala o le Sami Ulaula e sili atu i le $ 80 piliona.

 

E le gata i lea, mo va'a o lo'o filifili pea e folau i le Sami Ulaula, na si'itia le tau o inisiua mai le tusa ma le 0.1 i le 0.2 pasene o le tau o le va'a i le 0.5 pasene i le vaiaso nei, po'o le $500,000 i le folauga mo le va'a e $100 miliona, e tusa ai ma le tele o lipoti a le aufaasālalau mai fafo. .O le suia o le auala o lona uiga o le maualuga o le tau o le suauu ma le tuai o le taunuu mai o oloa i le uafu, aʻo faʻaauau pea ona ui atu i le Sami Ulaula e sili atu le lamatiaga o le saogalemu ma tau inisiua, o kamupani faʻatau oloa o le a feagai ma se faʻalavelave.

 

Fai mai sui o Malo Aufaatasi, o le a tauave e le au faatau oloa le maualuga o tau o oloa pe afai e faaauau pea le faalavelave i le Sami Ulaula.

 

Ua lapata'ia e le tele o meaafale a le lalolagi e faapea o nisi oloa e ono tuai

 

Ona o le faʻateleina o le tulaga i le Sami Ulaula, ua amata ai ona faʻaogaina e nisi o kamupani le tuʻufaʻatasia o felauaiga i luga o le ea ma le sami e mautinoa ai le saogalemu ma le taimi e tuʻuina atu ai oloa.Na taʻua e le pule sili o le kamupani Siamani o loʻo nafa ma felaʻuaiga i luga o le ea, o nisi kamupani e filifili e ave muamua oloa i luga o le sami i Dubai, United Arab Emirates, ona sosoo ai lea ma le ea atu o oloa i le mea e taunuu i ai, ma sili atu tagata faʻatau ua faʻalagolago i le kamupani. e felauaiga lavalava, oloa faaeletonika ma isi oloa i luga o le ea ma le sami.

 

Ua lapataia e le kamupani tele meafale a le lalolagi, IKEA, e ono tuai ona avatu nisi o ana oloa ona o osofaiga a Houthi i vaa o loo agai atu i le Suez Canal.Fai mai se failauga a le IKEA, o le tulaga i le Suez Canal o le a mafua ai le tuai ma mafai ona iu ai i le utiuti o le sapalai o nisi o oloa IKEA.I le tali atu i lenei tulaga, o loʻo faʻatalanoaina e le IKEA ma kamupani faʻatau oloa ina ia mautinoa e mafai ona feaveaʻi oloa ma le saogalemu.

 

I le taimi lava e tasi, o loʻo iloiloina foʻi e IKEA isi auala sapalai auala e faʻamautinoa ai e mafai ona tuʻuina atu ana oloa i tagata faʻatau.O le tele o oloa a le kamupani e masani ona malaga i le Sami Ulaula ma Suez Canal mai fale gaosi oloa i Asia i Europa ma isi maketi.

 

O le Poloketi 44, o le tuʻuina atu o faʻasalalauga faʻamatalaga faʻamatalaga faʻasalalau i le lalolagi, na maitauina o le aloese mai le Suez Canal o le a faʻaopoopoina 7-10 aso i taimi o felauaiga, e ono mafua ai le le lava o oloa i faleoloa ia Fepuari.

 

E le gata i le tuai o oloa, o le umi o folauga o le a siitia ai foi le tau o felauaiga, lea e ono i ai se aafiaga i tau.Fai mai le kamupani su'esu'e o va'a Xeneta, o malaga ta'itasi i le va o Asia ma Europa i matu e ono fa'aopoopoina le $1 miliona pe a mae'a le suiga o le auala, o se tau e i'u ina tu'u atu i tagata fa'atau e fa'atau oloa.

 

1703206068664062669

 

O isi fa'ailoga o lo'o va'ava'ai toto'a fo'i i le a'afiaga o le Sami Ulaula i luga o latou sapalai.Ua fa'atūina e le kamupani faufale a Suetena Electrolux se vaega fa'atino ma ana 'ave e va'ava'ai i le tele o faiga, e aofia ai le sailia o isi auala po'o le fa'amuamua o tiliva.Ae ui i lea, o loʻo faʻamoemoe le kamupani e mafai ona faʻatapulaʻaina le aʻafiaga i luga o tiliva.

 

Na taʻua e le kamupani susu Danone, o loʻo mataʻituina lelei le tulaga i le Sami Ulaula faatasi ai ma ana kamupani faʻatau ma paaga.Fa'atau oloa a Amerika Abercrombie & Fitch Co. Ua fuafua e sui i felauaiga i luga o le ea e aloese ai mai fa'afitauli.Fai mai le kamupani, o le auala o le Sami Ulaula i le Suez Canal e taua tele i lana pisinisi ona o ana uta uma mai Initia, Sri Lanka ma Bangladesh o loʻo malaga i le auala lea i Amerika.

 

Punavai: Fa'asalalauga aloa'ia, Tala Fou i luga ole Initaneti, Feso'ota'iga Va'a


Taimi meli: Tes-22-2023