Tala o le taeao ie

【 Fa'amatalaga Cotton 】

1. I le aso 20 o Aperila, na pa'u teisi ai le tau o le uafu autu a Saina.Fa'asinomaga tau cotton International (SM) 98.40 sene / lb, i lalo 0.85 sene / lb, fa'aititia le tau fefa'ataua'iga lautele tu'uina atu tau o le 16,602 yuan / tone (fa'avae i luga o le 1% tau, fesuiaiga o fua fa'atatau i le tau tutotonu o le Faletupe o Saina, tutusa i lalo);Fa'asinomaga tau cotton faava-o-malo (M) 96.51 sene/pa, i lalo 0.78 sene/pa, fa'aitiitiga tau fefa'ataua'iga lautele tau tu'uina atu 16287 yuan/ton.

2, Aperila 20, faʻateleina le eseesega o maketi, faʻaauau pea ona aʻe le tulaga, Zheng cotton autu i le maualuga muamua i tafatafa o le teʻi, CF2309 konekarate tatalaina 15150 yuan / tone, o le faaiuga o le vaapiapi teʻi i luga 20 points e tapunia i le 15175 yuan/ton. .Spot tau mautu, tausia le vaivai feuiaiga, cotton taimi faaauau pea malosi, o le faavae o le tau oka sii i luga i le 14800-15000 yuan/ton.O loʻo i lalo ifo o loʻo suia le filo cotton, o le fefaʻatauaiga ua avea ma faʻailoga vaivai, pisinisi ie i luga o le manaʻoga faʻatau, o le mafaufau e sili atu le faʻaeteete.Aotelega, tele faʻamatalaga i totonu o le disk e maua ai faʻamatalaga, o le tulitatao manaʻoga faʻamoemoe e ese, mo sina taimi i le tulaga faateʻia.

3, 20 fale cotton nofoaga maketi lint tau nofoaga mautu.I aso nei, o le eseesega faavae e mautu, o nisi Xinjiang faleteuoloa 31 paipa 28/29 e fetaui ma CF309 eseesega faavae konekarate o 350-800 yuan/ton;O nisi Xinjiang cotton Inland faleteuoloa 31 faalua 28/ faalua 29 e fetaui ma CF309 konekarate ma le mama 3.0 i totonu o le eseesega faavae o le 500-1200 yuan/ton.O aso nei o cotton nofoaga maketi cotton pisinisi pisinisi faatau atu e sili atu, o le tau fefaʻatauaʻiga e mautu, tasi le tau ma le tau faʻatauga tele punaoa fefaʻatauaiga.I le taimi nei, o loʻo tumau pea le tau o vulu o pisinisi ie, ma o loʻo i lalo o le mamafa o le avanoa vave o tupe mama a vili.Va'ai fefa'ataua'iga i totonu o punaoa tau pito i lalo latalata i se vaega itiiti o fa'atauga.E malamalama o le taimi nei, Xinjiang faleteuoloa 21/31 faalua 28 po o le tasi 29, e aofia ai le eseese i totonu ole 3.1% o le tau tilivaina o 14800-15800 yuan/ton.O nisi o le ese'esega faavae o le cotton ma tasi le tau punaoa 31 paipa 28 po o le tasi 28/29 tau tilivaina i le 15500-16200 yuan/ton.

4. E tusa ai ma manatu faaalia mai le au faifaatoʻaga i Aksu, Kashgar, Korla ma isi nofoaga i Xinjiang, wechat faʻaaliga ua maua talu mai le ogatotonu o Aperila: "2022 cotton target tau fesoasoani e amata ona aoina, ma o le tulaga fesoasoani o le 0.80 yuan / kg. ”.Ole laulau fa'afuainumera o le a tu'uina atu ia Aperila 18, 2023. O lo'o fa'amoemoe o le a tu'uina atu le vaega muamua o fesoasoani ma tu'u atu i le teugatupe i le fa'ai'uga o Aperila.Fai mai nisi o faifaatoaga faavae, galulue soosootauau ma le gaosiga o le cotton, e ui o le tufatufaina atu o le cotton target price subsidy i le 2022 na tuai pe a faatusatusa i tausaga talu ai, o le maualuga o le totoina o le cotton i Xinjiang na tuuina atu faatasi ma le Faasilasilaga a le Matagaluega o Tupe. o le National Development and Reform Commission i le Faʻaleleia o Faiga Faʻatinoga o le Cotton Target Price Policy, lea na tuʻuina atu ai i le au faifaatoaga Xinjiang se feʻau "faʻamautinoa".E fa'amalieina i le mautu o le totōina o le cotton i le 2023, le fa'aleleia atili o le fa'ato'aga a le aufaifa'ato'aga/pulega, ma le fa'aleleia atili o le tulaga lelei o alamanuia cotton ma tupe maua i Xinjiang.

5, ICE cotton maketi atoa tapunia i lalo.O le konekarate o Me na fa'amauina i lalo 131 'ai i le 83.24 sene.O le konekarate Iulai na faʻaititia i lalo 118 points i le 83.65 sene.O le konekarate o Tesema na faʻaititia i lalo 71 points i le 83.50 sene.O tau o le cotton fa'aulufale mai na soso'o ai le lumana'i i lalo ifo, ma le M-grade index na ta'ua i le 96.64 sene i le pauna, i lalo 1.20 sene mai le aso talu ai.Mai le tulaga o loʻo i ai nei o le faʻaulufaleina mai le cotton uta uta faʻavae upusii eseese, o le ituaiga autu o punaoa faʻatusatusa i le aso na muamua atu e leʻi vaʻaia se suiga tele, o le aotelega i le toetoe lava tolu tausaga vaivai le tulaga.Mai manatu faaalia o le maketi, i aso talu ai nei ina ua uma ona talepeina e le Zheng cotton futures board le lima afe tasi le laina, o nisi o faioloa na faʻaititia le faʻaulufaleina mai o punaoa cotton, ae o pisinisi i lalo ona o poloaiga i le lumanaʻi e tumu i le le mautonu, o loʻo faʻaauau pea le faʻatali-ma-vaai lagona, o loʻo faʻaauau pea. tausia e tusa ai ma le faʻatau.Ua lipotia mai o se vaega itiiti o le yuan Brazil cotton base lipotia 1800 yuan / ton pe o lea, ae o le fefaʻatauaiga moni o loʻo mama pea.

【 Fa'amatalaga Vulu 】

1. Viscose staple fiber maketi fa'aauau pea le fa'atinoina o fa'atinoga, e le lelei le fa'amomoliina o vulu i lalo, e le mautinoa le maketi i le maketi i le lumana'i, ae o le fale gaosi viscose vave tu'uina atu, ma o le aofa'iga atoa e maualalo, fa'atumauina le tau, fa'atali ma va'ai atili i le maketi.I le taimi nei, o le upusii a le falegaosimea o 13100-13500 yuan / tone, ma o le tau feutagai o le ogatotonu ma le maualuga i luga o le 13000-13300 yuan / tone.

2. Talu ai nei, o lo'o fa'atumauina pea le maketi fa'aulufale mai o filo filo, na'o le mana'omia o le tu'uina atu, o fa'atonuga fa'amaonia i lalo o lo'o fa'atinoina, o le alualu i luma o le tele o oloa tulitatao o lo'o telegese lava, o le tau o le filo filo e matua mautu, o le lotoifale. o le sapalai o le CVC faaulufale mai e utiuti, o le talitonuga o maketi mulimuli ane e ese, ma le toe faatumu i totonu o le atunuu e fai si faaeteete.Tau: O aso nei i Jiangsu ma Zhejiang eria faaulufale mai Siro viliina upusii umia tumau, Ba vulu SiroC10S tulaga lelei o le 20800 ~ 21000 yuan / tone, tuuina atu lemu.

3, 20 fulafu cotton lumanai faaauau pea i luga, cotton lumanai mautu concussion.O le tau fefaʻatauaʻiga o vulu cotton i luga o le maketi o loʻo tumau pea, o nisi ituaiga selu o loʻo iai pea sina faʻaopoopoga, vulu polyester mama ma vulu rayon ma le tau o mea mata na pa'ū teisi.A'o fa'aauau pea le si'itia o tau o le cotton talu ai nei, o kamupani ie e fa'atau ma le fa'aeteete mea mata.A Hubei vili pisinisi fai mai e le'i fa'atauva'a lata mai le fa'atauina o le cotton, vili le leai o se polofiti, fa'atau atu nai lo le 10 aso talu ai e sili atu ona leaga, 32 selu maualuga tufatufaina tau 23300 yuan/ton, 40 selu tufatufaina maualuga i le 24500 yuan/ton.

4. I le taimi nei, o le avanoa e tatalaina ai vili vili i itulagi uma e matua mautu.O le averesi o le amataga o fale gaosi filo tetele i Xinjiang ma Henan e tusa ma le 85%, ma o le averesi o le amataga o fale gaosi filo laiti e tusa ma le 80%.O falegaosimea tetele i Jiangsu ma Zhejiang, Shandong ma Anhui i tafatafa o le Vaitafe o Yangtze e amata i le 80% i le averesi, ma o faleoloa laiti ma feololo e amata ile 70%.O lo'o iai nei le 40-60 aso o le cotton i le fa'asoa.E tusa ai ma le tau, C32S mama tufatufaina maualuga vili 22800 yuan/ton (e aofia ai lafoga, tutusa i lalo), tufatufaina maualuga fufusi 23500 yuan/ton;C40S maualuga fufusi 24800 yuan/ton, selu fufusi 27500 yuan/ton.Laina vulu fa'aulufale mai C10 Siro 21800 yuan/ton.

5. E tusa ai ma manatu faaalia o pisinisi ie cotton i Jiangsu, Shandong, Henan ma isi nofoaga, e pei o le vaega autu o le Zheng cotton CF2309 konekarate gau 15,000 yuan / tone, o le tau nofoaga ma le tau faavae o le cotton tulai e tusa ai, vagana ai le upusii. tu'uina atu o filo filo e maualuga le mamafa e fai si fufusi i luga o le 40S ma fa'aauau pea ona si'itia le tau (60S fa'atino vulu sa fai si malosi).O tau o mama mama ma feololo ma vulu OE mo le 32S ma lalo ifo na pa'ū teisi.I le taimi nei, o le aofaʻi o tupe mama e vili ai le cotton e vaapiapi nai lo le masina o Mati, ma o nisi pisinisi o loʻo i ai se aofaʻi maualuga o le 40S ma lalo ifo e leai ni tupe mama.E tusa ai ma le 70000 ingot spinning enterprise i Dezhou, Shandong Province, o le tulaga o suʻesuʻega o filo filo e fai si maualalo (aemaise lava le filo cotton ma le 40S ma luga atu e leai se faʻamaumauga), ma e leai se fuafuaga e toe faʻatumu le faʻasoa o le cotton, polyester staple. alava ma isi mea mata i aofaiga tetele i se taimi pupuu.I le tasi itu, aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o Aperila, o le atinaʻe cotton inventory na tausia i le 50-60 aso, e lava;I le isi itu, ua siitia le tau o le cotton, ma ua paʻu le tupe mama pe a faatusatusa ia Fepuari ma Mati.

[Lomitusi Ie Efuefu ma Fa'amatalaga Vali]

1. Talu ai nei, ua siitia le tau o le polyester, cotton ma le viscose, ma ua lava le okaina o fale gaosi ie lanu efuefu, ae o le tele o poloaiga e mafai ona maeʻa i le ogatotonu ma le faaiuga o Me, ma o poloaiga mulimuli ane e leʻi taunuu.O le utaina o ie taga e fai si lamolemole, ma o le faʻasoa a tagata uma e le tele, ma e tele oka e auina atu i fafo.E foliga mai e tatau lava ona tatou o atu i le maketi e maua ai nisi oka.(Manaia Zhang Ruibu – Zhou Zhuojun)

2. Talu ai nei, o le aofaʻi o faʻatonuga maketi e le lelei.Ua o'o mai le fa'ai'uga o fa'atonuga i totonu o le atunu'u.O fa'atonuga o le hemp o lo'o tumau pea, ma o le atina'eina o oloa fou o le fa'afefiloi o le hemp o lo'o fa'agasolo nei.O le toʻatele o tagata o loʻo fesiligia le tau e siaki ai le tau, ma o le atinaʻeina o poloaiga o le cotton post-processing ma le tau faʻaopoopo o loʻo faʻateleina foi.(Pule a Gong Chaobu – Fan Junhong)

3. Talu ai nei, o le mea mataʻutia pito o le maketi o loʻo alu aʻe malosi, o le vulu o loʻo alu aʻe malosi, ae o le maketi o le faʻatonuga o le taliaina o le gafatia e matua vaivai lava, o nisi vulu e iai le avanoa e talanoa ai e uiga i le faʻaitiitia o tau, o poloaiga faʻatau atu talu ai nei e leai. faʻaleleia atili, o le tau o le voluma totonu e taʻitaʻia ai le tau fefaʻatauaʻiga ua toe faʻaititia, o le maketi i totonu o le atunuʻu o loʻo mautu, ae o loʻo faʻavaivaia foi le manaʻoga o le ie efuefu, o le faʻaauauina o le poloaiga mulimuli ane e tofotofoina!(Pule o Bowen Matagaluega – Liu Erlai)

4. Talu ai nei, na talia ai e Cao Dewang le faatalanoaga o le polokalame "Junptalk", pe a talanoa e uiga i mafuaaga o le paʻu tele o poloaiga tau fefaʻatauaʻiga i fafo, na ia talitonu e le o le malo o Amerika e aveese lau poloaiga, ae o le maketi e aveese le poloaiga. , o le amio maketi.I totonu o le Iunaite Setete, o le tau o le tau e matua ogaoga ma le le lava o tagata faigaluega e ogaoga.Faatasi ai ma nei mea e lua, o loʻo faʻamoemoe le Iunaite Setete e maua ni maketi taugofie i le faʻatau, e pei o Vietnam ma isi atunuʻu Asia i Sautesasae e tuʻuina atu ni oka.I luga o le fogaeleele, o le fefaʻatauaʻiga o fefaʻatauaʻiga i le va o Saina ma le Iunaite Setete o se mea moni lava o se maketi.I lana tautalaga e uiga i ona faʻamoemoega mo le lumanaʻi, fai mai Mr Cao o le a avea ma "se taumalulu umi tele".


Taimi meli: Apr-21-2023