E leʻi mafaufauina, o faʻi sa iai se “taleni ie” ofoofogia!

I tausaga talu ai nei, o loʻo sili atu le gauai atu o tagata i le soifua maloloina ma le puipuiga o le siosiomaga, ma ua sili atu ona lauiloa le fiber o le faʻi. Ua toe faʻafouina foʻi e le fale gaosi oloa.
O le faʻi o se tasi lea o fua e sili ona fiafia i ai tagata, ua taʻua o le "fua fiafia" ma le "fua o le poto". E 130 atunuu o loʻo faʻatoʻaina faʻi i le lalolagi, ma le tele o gaosiga i Amerika Tutotonu, sosoo ai ma Asia.E tusa ai ma faʻamaumauga, e sili atu i le 2 miliona tone faʻi faʻi o loʻo lafoai i tausaga taʻitasi i Saina na o ia, lea e mafua ai le tele o le faʻaleagaina o punaoa. o la'au e aumai ai alava ie (alava fa'i) ua avea ma autu vevela.
O le alava fa'i e faia mai le fa'a'au fa'i, e tele lava e aofia ai le cellulose, semi-cellulose ma le lignin, lea e mafai ona fa'aoga mo le milo o le cotton pe a uma le pa'u o vaila'au.O le faʻaaogaina o le enzyme biological ma le vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi tuʻufaʻatasia togafitiga, e ala i le faʻamagoina, faʻamamaina, ma le faʻaleagaina, o le fiber o loʻo i ai le malamalama lelei, luster lelei, maualuga le faʻafefe, malosi antibacterial, faigofie faʻaleagaina ma le puipuiga o le siosiomaga ma le tele o isi galuega.

gfuiy (1)

E le fou le faiga o ie i alava fa'i.I Iapani i le amataga o le 13th seneturi, o le gaosiga o fiber na faia mai i laʻau o faʻi. Ae faʻatasi ai ma le tulaʻi mai o le cotton ma le silika i Saina ma Initia, o le tekinolosi o le faia o ie mai faʻi ua faasolosolo ona mou atu.
O alava fa'i o se tasi o alava sili ona malosi i le lalolagi, ma o lenei alava fa'alenatura e mafai ona fa'aleagaina e matua umi lava.

gfuiy (2)

E mafai ona fai alava fa'i i ie eseese e tusa ai ma le mamafa ma le mafiafia o vaega eseese o la'au fa'i eseese.O le alava mafiafia ma le mafiafia e maua mai le fa'aofuofu i fafo, ae o le fa'aofuofu i totonu e tele lava ina maua mai alava vaivai.
Ou te talitonu i se taimi lata mai, o le a tatou vaʻaia ai ituaiga uma o alava faʻi e faia i lavalava i totonu o faleoloa faʻatau.


Taimi meli: Ian-14-2022