Si'i 47.9%!O lo'o fa'aauau pea ona si'itia le tau o uta uta a Amerika!Si'i 47.9%!O lo'o fa'aauau pea ona si'itia le tau o uta uta a Amerika!

E tusa ai ma le Shanghai Shipping Exchange talafou, faʻaosofia e le siʻitia o tau o uta i luga o auala Europa ma Amerika, na faʻaauau pea ona siitia le faʻasologa o faʻamaumauga.

 

I le aso 12 o Ianuari, o le Shanghai container export comprehensive freight index na tuʻuina mai e le Shanghai Shipping Exchange e 2206.03 points, i luga 16.3% mai le tausaga talu ai.

 

E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai na tuʻuina mai e le General Administration of Customs, i le tala, o oloa auina atu i fafo a Saina ia Tesema 2023 na siitia i le 2.3% i lea tausaga ma lea tausaga, ma o le faatinoga o oloa auina atu i fafo i le faaiuga o le tausaga na atili faʻamalosia ai le malosi o fefaʻatauaiga i fafo. lea e fa'amoemoe o le a fa'aauau pea ona lagolagoina le maketi fa'asoa a Saina e fa'atumauina le fa'aleleia atili i le 2024.

 

Auala i Europa: Ona o suiga lavelave i le tulaga i le itulagi o le Sami Ulaula, o le tulaga atoa o loo feagai pea ma le le mautonu tele.

 

O loʻo faʻaauau pea ona fufusi le avanoa o auala i Europa, o loʻo faʻaauau pea ona siitia tau o maketi.Ia Ianuari 12, o tau o uta mo Europa ma auala Metitirani e $3,103/TEU ma le $4,037/TEU, i luga ole 8.1% ma le 11.5% mai le vaitaimi muamua.

1705367111255093209

 

Auala i Amerika i Matu: Ona o le aʻafiaga o le maualalo o le vai o le Canal Panama, o le lelei o le faʻaogaina o alavai e maualalo ifo nai lo tausaga ua mavae, lea e faʻateleina ai le tulaga faigata o le auala i Amerika i Matu ma faʻateleina le maualuga o le tau o uta o maketi.

 

I le aso 12 o Ianuari, o le fua faatatau o uta mai Shanghai i Sisifo o le Iunaite Setete ma Sasaʻe o le Iunaite Setete e 3,974 US tālā /FEU ma 5,813 US tālā /FEU, i le faasologa, o se siitaga mataʻutia e 43.2% ma le 47.9% mai le taimi muamua. vaitaimi.

 

Auala o le Fagaloa o Peresia: E masani ona mautu manaoga o felauaiga, ma e tumau pea le paleni o le sootaga o sapalai ma manaoga.I le aso 12 o Ianuari, o le tau o uta mo le auala o le Fagaloa o Peresia e $2,224/TEU, i lalo ifo o le 4.9% mai le vaitaimi muamua.

 

Auala a Ausetalia ma Niu Sila: O lo'o fa'aauau pea le aga'i atu i se tulaga lelei le mana'oga i totonu o le atunu'u mo ituaiga mea uma, ma o lo'o fa'aauau pea ona si'itia le tau o uta i maketi.O le fua faatatau o uta a le uafu o Shanghai e auina atu i fafo i maketi autu o le uafu o Ausetalia ma Niu Sila e 1211 tala Amerika/TEU, i luga 11.7% mai le vaitaimi ua mavae.

 

Auala i Amerika i Saute: Ole mana'omia o felauaiga e le o toe fa'ateleina le fa'atupulaia, na pa'ū la'ititi le tau o tusi resitala.O le fua faatatau o uta i Amerika i Saute e $2,874/TEU, i lalo ole 0.9% mai le tausaga talu ai.

 

E le gata i lea, e tusa ai ma le Ningbo Shipping Exchange, mai ia Ianuari 6 ia Ianuari 12, o le Ningbo Export Container Freight Index (NCFI) o le Maritime Silk Road Index na tatalaina e le Ningbo Shipping Exchange na tapunia i le 1745.5 points, i luga 17.1% mai le vaiaso talu ai. .15 mai le 21 auala na vaaia le siitia o latou fa'ailoga o uta.

 

O le tele o kamupani va'a o lo'o fa'aauau pea ona uia i le Cape of Good Hope i Aferika, ma o lo'o fa'aauau pea le utiuti o avanoa mo maketi, o lo'o toe si'itia fo'i e kamupani va'a le tau o uta i le tuai o folauga, ma o lo'o fa'aauau pea ona si'itia le tau o fa'atauga i maketi.

 

O le fa'asologa o uta a Europa e 2,219.0 points, i luga 12.6% mai le vaiaso talu ai;O le fa'asologa o uta o le auala i sasa'e e 2238.5 points, i luga 15.0% mai le vaiaso talu ai;O le faasinoupu o uta o le auala Tixi e 2,747.9 points, i luga 17.7% mai le vaiaso talu ai.

 

Punaoa: Shanghai Shipping Exchange, Souhang.com


Taimi meli: Ian-16-2024